Abitaz

Abitaz inspiratieplatform | Ninterieur interieurarchitectuur Nicky Vanden Bossche Borgerhout

Wat is Abitaz... zo omschrijvend de oprichters hun project; 

 

'Abitaz is een uit de hand gelopen ‘nevenprojectje’ van dmlights, webshop voor (design)verlichting. Als verlichtingsspecialisten wilden we natuurlijk ook op de hoogte blijven van de laatste interieur- en designtrends. Hiervoor sleten we vele uren op inspiratieplatformen, interieurblogs en community websites.

Tijdens deze vele sessies viel ons op dat er een heleboel sites beschikbaar waren, maar dat geen enkele volledig onze verwachtingen inloste. Dit was het startsein voor een ambitieus project. We zouden vanuit dmlights zelf een inspiratieplatform opzetten, waar we onze gebruikers niet alleen gingen inspireren, maar ook assisteren.

Naast mooie foto’s, moesten er ook producten beschikbaar zijn en professionals, die je woonproject konden realiseren en dat alles met een typerende Europese insteek. Al snel merkten we dat we ons project binnen dmlights nooit de vrijheid konden geven dat het nodig had om uit te groeien tot het wooninspiratieplatform dat we voor ogen hadden…
Naar Abitaz

Al snel werd de knoop doorgehakt, het inspiratieplatform zou volledig losstaan van dmlights. We richtten een nieuwe vennootschap op, stelden een enthousiast team samen en gingen op zoek naar een naam. Na uitgebreid brainstormen, kwamen we uit bij Abitaz. Abitaz is niet alleen een afkorting van het Italiaanse abitazione, wat woning betekent, maar het staat ook voor ‘Jouw habitat, van A tot Z’.

Omdat we uiteraard niet wilden starten met een leeg platform gingen we op zoek naar de beste professionals uit de woningindustrie en de leukste merken van producten voor bouwen, verbouwen en inrichten.

In het begin was het niet makkelijk om professionele gebruikerste overtuigen om mee te werken aan een onbestaand platform, maar uiteindelijk konden we toch starten met een honderdtalprofessionals, verspreid over gans Vlaanderen en een catalogus van meer dan zestig topmerken.

De bedoeling is van dit netwerk nog snel uit te breiden met meer types van professionals, meer merken en dit... '

www.abitaz.com